Meer Netepark voor dezelfde prijs : Het recreatiedomein en de zwembaden van het Netepark zijn ook deze zomer uw uitstap meer dan waard. Naast een groot buitenbad en een ruime ligweide, kunt u ook een duik nemen in het wedstrijdbad, het doelgroepenbad met verstelbare bodem en het recreatiebad. Bij dit recreatiebad horen een 68 meter lange glijbaan, een stroomversnelling, een whirlpool, watersproeiers en geur- en stoombaden.

Zwemmen, spelen, voetballen, genieten

Op het recreatiedomein kunt u genieten van een ruim sport- en spelaanbod: ravotten op de speeltuin, met de bmx rijden, trampolinespringen, minigolfen, voetballen, petanquen, beachvolleyballen of gewoon rustig ontspannen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het sport- en spelaanbod is dit jaar in de toegangprijs inbegrepen. U hoeft uw kinderen dus niet meer met klein geld op pad sturen.

Lage toegangsprijs

De toegangsprijzen voor het Netepark behoren tot de laagste in de Kempen. Tijdens de zomermaanden betaalt een volwassene slechts 3,40 euro (5 euro voor niet-Herentalsenaren). Kinderen onder de veertien jaar, zestigplussers en personen met een handicap betalen 2,70 euro (3,90 euro voor niet-Herentalsenaren). Kinderen onder de drie jaar mogen gratis binnen.

Geen zwemshorts of bermuda’s

Het Netepark hoopt om jullie snel te mogen verwelkomen. Vergeet zeker uw zwembroek niet. Zwemshorts en bermuda’s zijn immers niet toegelaten.



Groepsaankoop groene energie: inschrijvingen starten later

Als inwoner van de provincie Antwerpen kunt u binnenkort opnieuw vrijblijvend intekenen op de groepsaankoop van groene stroom en gas. In tegenstelling tot de afgelopen jaren, konden de inschrijvingen niet begin juli van start gaan. Dat komt door enkele praktische en onvoorziene omstandigheden. Als u zich aanmeldt op www.samengaanwegroener.be, krijgt u in de loop van de zomer een bericht met de juiste startdatum.


Verkeersborden met led-verlichting aan kruispunten Grote Markt

Om de veiligheid van fietsers in het stadscentrum te verhogen, plaatst het stadsbestuur verkeersborden met led-verlichting op het kruispunt van de Grote Markt met de Bovenrij en op het kruispunt van de Grote Markt met de Koppelandstraat. Door de led-verlichting vallen de verkeersborden goed op. Autobestuurders die uit de Bovenrij komen of over de Grote Markt rijden, worden er zo extra attent op gemaakt dat ze moeten stoppen en voorrang verlenen. De verkeerborden kosten 15.236,32 euro.

Fakkeltocht tegen armoede

Op vrijdag 17 oktober, de werelddag van verzet tegen armoede en uitsluiting, organiseert vzw De Fakkel samen met SPAAK, De Dorpel en nog enkele andere armoedeverenigingen een fakkeltocht door de straten van Herentals. De fakkeltocht start om 19 uur aan cultuurcentrum ’t Schaliken en gaat langs de Zandstraat, Nieuwstraat, Blijdenbergstraat, Kapucijnenstraat, Sint-Antoniusstraat, Kleine Markt, Schoolstraat, Lierseweg, Sint-Jansstraat, Gildelaan, Kerkplein, De Paepestraat en de Bovenrij terug naar de Grote Markt. Omdat de activiteit ten voordele van een goed doel is, treedt het stadsbestuur op als medeorganisator. Hierdoor kunnen de organisatoren die avond gratis gebruik maken van de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken.

Stadsbestuur steunt Zuiddag

Op donderdag 16 oktober vindt het project Zuiddag plaats. Onder de slogan Work for Change gaan jaarlijks meer dan 10.000 Vlaamse en Brusselse scholieren één dag werken tijdens de schooluren. Hun loon (40 euro) staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Het stadsbestuur draagt maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel en is bereidt om die dag twee leerlingen te werk te stellen bij de groendienst. Meer informatie vindt u op www.zuiddag.be